Науковці ЧНУ – лауреати ДЕРЖАВНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ В ГАЛУЗІ НАУКИ І ТЕХНІКИ

0
  • Ангельський Олег Вячеславович – доктор фізико-математичних наук, директор Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук;
  • Мохунь Ігор Іванович – доктор фізико-математичних наук, професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Зазначені науковці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича були одними із авторів роботи «Відкриття та дослідження нових явищ для світлових пучків з сингулярностями хвильового фронту» та отримали Державну премію України в галузі науки і техніки.           Результати отримані в процесі роботи є унікальними, і утворюють цілісну концепцію, яка розкриває фізичні і прикладні аспекти топологічних властивостей і сингулярностей світлових полів. Авторами створено новий розділ фізичної оптики, а запропонований термін “сингулярна оптика” увійшов у базу ключових слів та рубрикаторів наукових видань.

Премії присуджено Указом Президента України №608/2020 від 30 грудня 2020 року.

Щиро вітаємо Ангельського Олега Вячеславовича і Мохуня Ігора Івановича із отриманням нагороди такого рівня та бажаємо подальших успіхів!

Більше інформації за посиланням>>>