Навчальна астрономічна обсерваторія на Буковині запланована на батьківщині Леоніда Каденюка

назад

Ідея облаштувати сучасну навчальну астрономічну обсерваторію в Чернівецькій області не є новою. Проте саме зараз завдяки небайдужим людям ця ідея може реалізуватись. І хоч обсерваторія навчальна, але така необхідна, щоб втілити мрію тих учнів, кого приваблює космос, хто хоче вивчати та досліджувати планети, зірки, галактики; спостерігати за штучними супутниками та навчитись аналізувати і використовувати отриману з них інформацію.

Планування і перші кроки в проектуванні і облаштуванні такої шкільної обсерваторії на подвір’ї Клішковецької школи імені Леоніда Каденюка обговорювались за круглим столом з різними фахівцями. Детальна інформація щодо цього круглого столу та перспектив обсерваторії висвітлена у дописі Тетяни Тадеївни Спориніної, члена Українськоого молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я» (посилання).

У роботі круглого столу взяли участь також наші студенти-магістри Гончарук Сергій та Боднарчук Іван. Щиро сподіваємось, що саме вони у майбутній обсерваторії будуть передавати учням своє захоплення астрономією та будуть популяризувати цю галузь.