НОВЕ ВИЗНАННЯ ЗДОБУТКІВ НАУКОВЦІВ-ОПТИКІВ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

0

Редактори всесвітньо відомої наукової платформи Frontiers у 2020 році запропонували науковцям-оптикам Чернівецького національного університету  видати два тематичних випуски з Оптики та фотоніки, що були опубліковані видавництвом журнала Frontiers in Physics, а саме Singular and Correlation Optics (Сингулярна і кореляційна оптика) та  Low-Dimensional Structures, Nanoparticles and Optical Measurements  (Низькорозмірні структури, наночастинки та оптичні виміри). Підібрані статті були пов’язані з результатом наукових досліджень, що були представлені на конференції Кореляційна оптика, яка раз на два роки проходить в Чернівцях на базі Чернівецького університету.

Тематичним редактором випуску Singular and Correlation Optics (2020) (https://www.frontiersin.org/research-topics/11109/singular-and-correlation-optics#impact) було запропоновано бути професору Ангельському О.В., а другого Low-Dimensional Structures, Nanoparticles and Optical Measurements (2021) (https://www.frontiersin.org/research-topics/25725/low-dimensional-structures-nanoparticles-and-optical-measurements)  – професору Зенковій К.Ю.

Цікаво відмітити, що представлені статті у випусках відзначаються високим рівнем цитувань та переглядів  (цитування визначає інтерес до роботи наукової спільноти, а кількість прочитань визначає інтерес до статті представників бізнесу, маркетингу, підприємств тощо).

 Для прикладу наведу деякі цифри – загальна кількість переглядів статей випуску Singular and Correlation Optics складає 38472,  другого – 3759.

За результатами зацікавленості до представлених випусків, на ім`я тематичних редакторів (Ангельський О.В., Зенкова К.Ю., Мохунь І.І., Стін Хансон (Prof. Steen G. Hanson) (Данія) прийшов електронний лист з подякою та привітанням:

«Вітаємо із завершенням вашої теми дослідження…

Я хотіла би скористатися цією нагодою, щоб подякувати вам за те, що ви були запрошеними  редакторами Frontiers in Physics, і за ваш цінний внесок у цей проєкт. Мені було приємно з вами працювати. Бажаю вам подальших успіхів у ваших дослідженнях і всього найкращого у ваших поточних проєктах.» 

Залишити коментар