Презентація студентських оптичних наукових товариств

0

Щосекунди відбуваються відкриття, які змінюють світ та роблять наше життя більш комфортним. Більшість людей, дізнавшись, що сьогодні ще один науковець зробив прорив – уявляє перед собою людину, яка все життя присвятила науці й виростила не одне покоління молодих вчених. Проте часто саме завдяки свіжому погляду відбуваються зміни, розуміючи цю просту істину, науковці Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук вирішили поділитися досвідом із студентами молодших курсів.

У понеділок, 5-го жовтня 2020 року першокурсники мали змогу дізнатися детальніше про оптичні наукові товариства – SPIE та OSA. Вступне слово мав директор інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук – Ангельський Олег В’ячеславович, який із перших хвилин зацікавив студентів розповіддю про нові можливості, які відкриваються перед ними вже сьогодні.

Рябий Павло Анатолійович та Іванський Дмитро Ігорович не лише радо відповіли на усі питання, які виникли у студентів, але й поділилися власним досвідом членства у вищезгаданих товариствах.
Але не поспішайте засмучуватися, що пропустили таку цікаву подію, адже ми підготували для вас перелік основних переваг участі в SPIE та OSA:
 доступ до наукових публікацій – ви матимете можливість ознайомитися із науковими працями вчених світового рівня;
 можливість публікувати власні дослідження та ідеї в міжнародних
журналах;
 можливість отримати гранти не лише на дослідницькі поїздки, але й на навчання закордоном;
 доступ до конференцій – оскільки ситуація у світі ускладнює відвідання конференцій або є семінарів чи виставок – більшість планових заходів доступні у відео форматі;
 доступ до курсів – це чудова можливість розвиватися не лише в
професійному руслі, але й не забувати про особистісний розвиток;
 нові знайомства – ви маєте можливість знайти однодумців, можливо саме завдяки ним із однієї ідеї виросте цілий проєкт;
 розширення кругозору та отримання незабутніх вражень.

І це лише мала частина із тих можливостей, які відкриваються перед вами завдяки членству в оптичних наукових товариствах. Якщо у вас залишилися питання або ж ви хочете вступити до них – звертайтеся до Павла Анатолійовича та Дмитра Ігоровича й починайте творити своє майбутнє вже сьогодні.

Як бачите, наукова діяльність це не лише про формули та безкінечні розрахунки – це й про саморозвиток, розширення кругозору і море можливостей, які ви точно не захочете упустити!

Статтю підготувала студентка 541-ї групи,
Жупник Евеліна