Навчання за обміном

назад

Троє студентів другого курсу спеціальності  126 «Інформаційні системи та технології» – Михайло Палагута, Дмитро Савостьянов та Шевчук Антон протягом ІІ семестру (2018/2019 н.р.) навчалися в університеті м. Лодзь (Польща). Згідно з навчальною програмою студенти не тільки прослухали лекційні курси, виконали практичні завдання, а й працювали над розробкою власних проектів. Вони повернулись в Alma mater з новими знаннями, ідеями і цінним досвідом практичної роботи. Вони відзначають, що кожний з двох університетів має свої переваги, і за час їхнього навчання за обміном вдалося поєднати ці переваги і поліпшити професійні навички у вибраній сфері навчання.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу KITKF_20.03.20-1024x768.jpg

  На думку Дмитра Савостьянова «Навчання за обміном – це унікальний досвід, який має змогу отримати кожен студент ЧНУ. Так, КОЖЕН! Крім достатнього рівня знань та сертифікату з іноземної мови, надзвичайно важливим є бажання студента стати класним фахівцем».

  Михайло Палагута відзначає, що «навчаючись за обміном в Лодьзкому університеті, відчули хороший рівень знань, який надається за спеціальністю Інформаційні системи та технології в ЧНУ. Адже всестороння обізнаність про роботу ЕОМ, досвід розробки додатків для різних платформ, вирішення складних бізнес задач, дало нам чудову основу для швидкого й ефективного вивчення найцікавіших навчальних курсів. При чому, начальна програма провідного закордонного освітнього закладу, надзвичайно схожа з програмою нашої спеціальності. Адже розставлені однакові пріорітети: надання глибоких знань про провідні технології розробки програмного забезпечення. Та особливо оцінили викладачі Лодзького університету, наші знання фізики та програмування апаратно обчислювальної платформи Arduino, які надзвичайно важливі в сфері IoT розробки».

  Хлопці отримали виключно позитивні враження після довготривалої поїздки, відвідали багато цікавих й захоплюючих історичних місць, спілкувалися зі студентами з різних куточків світу. Тепер ж продовжують навчання в стінах рідного університету.