День відкритих дверей кафедри

назад

22 травня наша кафедра провела День відкритих дверей – подію, до якої ми ретельно готувалися.
З привітальним словом до учасників заходу звернулася завідувач кафедри ІТКФ, доктор фізико-математичних наук Борча Мар’яна Драгошівна. Вона розповіла про спеціальності та освітні програми, які реалізуються на кафедрі, поділилася численними успіхами науковців і студентів та детально описала переваги здобуття вищої освіти за спеціальностями 104 «Фізика та Астрономія» та 126 «Інформаційні системи та технології». Також вона наголосила на тому, що студенти мають можливість займатися науковою діяльністю, проводити наукові дослідження і часто є переможцями різноманітних олімпіад і конкурсів. Описала абітурієнтам актуальні програми обміну, можливості стажування за кордоном та співпрацю кафедри з іноземними ЗВО, розповіла про програми мобільності в рамках Еразмус+ та можливості участі у конкурсах. Детально зупинилася на особливостях вступної кампанії 2022 року. Школярів та їх батьків цікавило, який пакет документів потрібен для участі у вступній кампанії, які пільги будуть актуальними цьогоріч, як писати мотивацій лист тощо.
Щоб викликати у школярів більший інтерес до фізики та її можливостей у сучасному світі доцент кафедри, кандидат фізико- математичних наук Курек Ігор Геннадійович провів коротку лекцію на тему «Надпровідність», яка розкриває унікальні фізичні явища.
Асистент кафедри кандидат фізико-математичних наук Гуцуляк Іван Іванович розповів та продемонстрував учасникам зустрічі застосування сучасних цифрових вимірювальних комплексів та мультимедійного обладнанняу навчальному процесі, зокрема, при виконанні лабораторних робіт.
У навчальній лабораторії «Механіка та молекулярна фізика» асистент кафедри, кандидат фізико-математичних наук Ткач Оксана Олександрівна та завідувач лабораторією Федорцова Ірина Василівна ознайомили гостей із обладнанням лабораторії, її можливостями для дослідження фізичних процесів, явищ. Особливо дітей зацікавив принцип дії гороскопу та методи вирощування кристалів.
На завершення зустрічі, гості побували у лабораторії «Методика викладання фізики», де перед ними виступив заступник директора навчально-наукового інституту ФТКН, доцент кафедри, кандидат фізико-математичних наук Струк Ярослав Михайлович. На простих демонстраціях він показав як фізика пронизує наше життя, наголосив, що післявоєнна Україна буде потребувати інженерів фізиків для відновлення промисловості, фізиків-науковців для створення передових технологій, перед усім, у військовій сфері. Наголосив, що викладачі кафедри готові надити консультації щодо вступу та складання мотиваційного листа.
Атмосфера під час події була надзвичайно теплою та приємною, а викладачі – щирими та відкритими. Всі проведені заходи справили позитивне враження на учасників.
Зазначимо, що це лише перший день відкритих дверей нашої кафедри у цьому році. Плануємо провести наступну зустріч вже у червні. Тож, до зустрічі!