“Наукові пікніки” з фізики

назад

Продовжуємо інформувати про дні фізики у рамках програми «Наукових пікніків» на базі кафедри ІТКФ. 15 червня до нас знову завітали учні міста (у тому числі тимчасово переміщені). Цього разу зустріч складалася із двох етапів.

На першому етапі школярам запропонували дослідити актуальну тему щодо відновлювальних джерел енергії – Будова та параметри сонячних батарей. Про це цікаво розповіли та продемонстрували роботу сонячних елементів доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедрою Борча М. Д. та кандидат фізико-математичних наук, асистент Гуцуляк І. І. Для закріплення отриманих знань учні виконали експеримент та самостійно обчислили значення ККД сонячного елемента.

На другому етапі зустрічі кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри Курек І. Г. підсилив інтерес учнів до фізичного експерименту, продемонструвавши їм досліди із поясненням багатьох фізичних законів, явищ із різних розділів фізики. Особливий інтерес у школярів викликали приклади їх (законів, явищ) прояву та застосування у повсякденному житті.

У ході зустрічі учні задавали багато питань і демонстрували жвавий інтерес до фізики.