Ангельського Олега В’ячеславовича обрано член-кореспондентом Національної Академії Наук України

0

Колектив інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук вітає директора інституту, професора, доктора фізико-математичних наук Ангельського Олега В’ячеславовича з обранням його член-кореспондентом Національної Академії Наук України  по відділенню “Фізика і астрономія”. 

Ангельський Олег В’ячеславович є визнаним в світі фахівцем з кореляційної та сингулярної оптики. Він хоче зазначити: «Я вважаю, що це не тільки моя особиста перемога, а перемога всього колективу інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук. Особливо хочу підкреслити вклад тих людей, з якими я працював, працюю і сподіваюсь буду працювати надалі на науковій ниві. 

Це, перш за все мій науковий шеф, засновник кафедри кореляційної оптики, піонер цього наукового напрямку Полянський В’ячеслав Костянтинович. Наукові колеги, професори Мохунь Ігор Іванович, Максимяк Петро Петрович, Ушенко Олександр Григорович, на жаль, вже покійний Полянський Петро В’ячеславович, Зенкова Клавдія Юріївна. Саме завдяки науковим працям цих людей виник і визнаний в світі науковий напрямок «Кореляційна і сингулярна оптика». Також глибоко вдячний молодим  колегам, які активно працюють в даній науковій галузі, сприяють розвитку зазначеного наукового напрямку.  

Національна академія наук України 2021 року оголосила конкурс з даного напрямку

Я радий перемозі і достойному результату виборів – 36 голосів «за» із 44 членів  відділення «Фізика і астрономія» Національної академії наук України.