Міжнародні зв’язки

Під науковим керівництвом Л.І. Анатичука кафедра термоелектрики та медичної фізики разом з Інститутом термоелектрики брала участь у розробці потужних кондиціонерів для підводних човнів Франції. Створено особливо надійні модулі охолодження для європейської космічної системи мікрогравітації та модулі для охолодження чутливих сенсорів для систем орієнтації європейських супутників Землі. Розроблено ефективні блоки для побутових холодильників як заміну фреоновим компресорним агрегатам.

У 1993 р. Л.І. Анатичук організував видавництво міжнародного наукового журналу «Термоелектрика», став його головним редактором. Журнал видається трьома мовами – українською, російською та англійською, розповсюджується у 43 країнах світу і досі є єдиним фаховим виданням з термоелектрики.

Л.І. Анатичук – організатор міжнародних форумів з термоелектрики, які проводяться один раз на два роки. За його ініціативою створено Міжнародну термоелектричну академію (http://ita.inst.cv.ua), до складу якої увійшли провідні спеціалісти з 20 країн світу – США, Англії, Франції, Японії, Італії, Росії, України та інших держав.

Кафедра плідно співпрацює з багатьма вітчизняними та закордонними науковими установами. Співробітники кафедри беруть активну участь у роботі міжнародних сімпозіумах, форумах і конференціях з термоелектрики (Японія, Німеччина, Франція, Італія, Німеччина, Данія та ін.).