Міжнародні зв’язки


УВАГА!
Нова версія сайту кафедри МПУіК доступна за посиланням https://mpuik.vercel.app


Міжнародні студентські конференції, конкурси. Міжуніверситетські угоди.

Міжнародна співпраця

       Студенти кафедри МПУіК є активними учасниками наукових досліджень кафедри та інституту. Разом з керівниками курсових робіт та дипломних проектів студенти публікують наукові статті, виступають на наукових конференціях.

         Під  час навчання наші студенти беруть участь у багатьох заходах та фахових конкурсах. Окрім загальноукраїнських студентських олімпіад, студенти кафедри  є учасниками міжнародних конкурсів, таких як:

  • Міжнародний конкурс «RoboRase» (Україна) – змагання «інтелектуальних» електрокарів;
  • Міжнародний конкурс «Earth-Rower», (м. Кишинів, Молдова) – щорічні змагання мобільних багатофункціональних роботів;
  • Міжнародний конкурс «Hard&Soft» (м. Сучава, Румунія) – унікальний за змістом та динамікою інтерактивний конкурс, в якому команди з чотирьох студентів протягом декількох днів створюють складний апаратно-програмний комплекс за оригінальним завданням;
  • Міжнародний конкурс «Capture the Flags» (CTF) (м. Сучава, Румунія) – популярний сучасний конкурс з комп’ютерної безпеки та захисту інформації.

 

      За умовами угоди між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Сучавським університетом «Штефан чел Маре» (м.Сучава, Румунія) про подвійні дипломи споріднених спеціальностей,  кафедра МПУіК узгодила навчальні плани і тепер наші магістри мають можливість з мінімальними зусиллями отримати диплом магістра Сучавського університету (загального зразка ЕС).

       У межах міжнародних договорів Університету з закордонними вузами, а також за програмами міжнародного співробітництва (TEMPUS, Erasmus+) студенти мають можливість пройти стажування і отримати досвід роботи та навчання у вузах Німеччини, Австрії, Італії, Франції, Канади, США, Польщі, Фінляндії, Румунії  тощо.